Voorwaarden & Afleveren meubels

Voorwaarden & Afleveren meubels

Onderstaand informatie en voorwaarden met betrekking tot bestelling van meubelen.

Betaling:
Wij hanteren een aanbetaling van 10% – 20% van de aankoopprijs. Een aanbetaling kunt u contant of per pin in de winkel betalen. Ook kan een aanbetaling per bank overgemaakt worden. Bij aflevering ontvangt u een factuur welke op het moment van levering contant of per (mobiele) pin voldaan dient te worden.

Afleveren:
Wij leveren het meubel af in uw woning op de begane grond. Er wordt bij de levering gebruik gemaakt van meubelwagentjes om het meubel de woning in te rijden. Indien het gebruik van meubelwagentjes niet mogelijk is dient u dit bij bestelling aan te geven. Wanneer het meubel naar een verdieping moet zal dat op het moment van bestelling ook altijd gemeld moeten worden. Wij beoordelen de situatie dan. Normaal gesproken kunnen wij u wel behulpzaam zijn. In alle gevallen blijft u verantwoordelijk voor de mogelijkheid tot plaatsing in uw woning (bv. afmetingen lift, doorgangen en trapopening). In die gevallen dat wij met 1 persoon afleveren kunnen wij u vragen om even behulpzaam te zijn bij het plaatsen in de woning. Normaal gesproken wordt dat dan even aangegeven bij het maken van de leverafspraak.

Aflevering mogelijk?:
Vraag ons of aflevering van een bepaald meubel mogelijk is en welke afleverkosten daaraan verbonden zijn.

Ophalen:
Ziet u een meubel bij “Voorraad Meubelen” staan of het door u bestelde meubel is binnengekomen en u zou het meubel willen afhalen, maak dan altijd een afspraak. Wij kunnen dan zorgen dat u niet voor niets komt en dat het meubel voor u op het afgesproken moment klaarstaat.

Levertijden:
Wij geven bij de meubelen de door de betreffende fabrikant gehanteerde gemiddelde levertijd aan. Levertijden zijn altijd onder voorbehoud. Bepaalde periodes (zoals vakantieperiodes en najaar) kunnen onderhevig zijn aan langere levertijden door sluitingen/extra drukte van/bij fabrikanten. Levertijd gaat in op het moment van aanbetalen.

Annuleren:
Wanneer u besluit uw bestelling te annuleren brengen wij 50% van het aankoopbedrag als annuleringskosten inrekening. Genoemd percentage kan hoger zijn wanneer wij kunnen aantonen dat de geleden schade hoger is.

Ruilen:
Meubelen kunnen niet geruild worden.

Koop op Afstand:

Bij een op afstand gesloten overeenkomst is artikel 7:46g van het BW van toepassing. Voor alles wat je niet in een winkel koopt, maar “op afstand”, geldt een wettelijke afkoelingsperiode van 7 werkdagen. Deze bedenktijd geldt voor bestellingen binnen Nederland via internet en telefoon. De afkoelingsperiode gaat in op de dag van levering. De wet die je als consument beschermt bij kopen op afstand geldt niet voor alle producten en diensten. Een belangrijke uitzondering die u bij bestelling en levering van een meubel aan kan gaan is dat uw meubel, voor u door ons op maat of conform de door u gewenste specificaties (zoals stof- of houtkleur, kleurcombinatie, beslag en afwerking) bij een fabrikant werd besteld en conform die specificaties voor u werd gefabriceerd, niet binnen 7 dagen geretourneerd kan worden. De afkoelingsperiode geldt in die gevallen dus niet. Indien retournering aan de orde is en wij kunnen hiervoor goedkeuring verlenen dient u zelf voor retournering zorg te dragen. Indien er overeengekomen wordt dat wij voor retournering van het meubel zorgdragen zullen de kosten voor retournering 10% van het aankoopbedrag, met een minimum van €. 100,- en maximum van €. 200,-, bedragen. Een retournering zal uitsluitend geaccepteerd worden indien betreffend meubel geen enkel spoor van gebruik of beschadiging vertoont.

Garantie:
Op de door ons gesloten overeenkomsten geldt een product garantie van 1 jaar.